Keto witlofschotel met ham en kaas

Keto witlofschotel met ham en kaas ! Weinig koolhydraten

| 502 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

5,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Varken
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 90 g SchouderhamHerkomst: St. hendrick
  • 4 st WitlofHerkomst: Puur Origine
  • 125 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
  • 5 g BieslookHerkomst: Forc

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Boter

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente220 g
vita-scoreVitaliteit52 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq995 g
water-reduction-scoreWater13,2 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Snijd de onderkant van de witlof af en snijd de krop in de lengte doormidden (of grote exemplaren in vieren). Kook de witlof afgedekt 8-10 minuten. Giet vervolgens het water af en laat in een vergiet zoveel mogelijk vocht eruit lopen.
  3. Verwarm intussen de crème fraîche samen met de boter en de helft van de geraspte kaas in een steelpan. Snijd de bieslook klein, voeg toe aan de saus en verwarm nog 2 minuten mee.
  4. Wikkel de ham om de witlof, leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal. Schenk de roomsaus er over en bestrooi met de overgebleven kaas. Plaats de witlofschotel 10-15 minuten in de voorverwarmde oven en zet aan het eind 2 minuten de grillstand aan. De kaas krijgt hierdoor een mooi goudbruin kleurtje.
TIPJe kunt ook wat slagroom toevoegen aan de saus.

II

KETOGEEN Witlof is het hele jaar door verkrijgbaar. In Nederland eten we circa 3 kilo witlof per persoon per jaar. In België, de bakermat van de witlof, is dat ruim 2 keer zoveel. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Het is een bladgroente die in het donker wordt geteeld. De krop kun je zowel rauw als gekookt eten. Tegenwoordig smaakt de witlof veel minder bitter dan vroeger. Tip: bewaar de witlof op een donkere en koele plek, licht kan ervoor zorgen dat de witlof verkleurt. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie502 kcal
Koolhydraten8 g
Suiker8 g
Vet41 g
Verzadigd vet25 g
Eiwit23 g
Vezels3 g
Zout1.9 g
nutriscore-B

Allergenen informatie

Varken
Lactose
Melk