Keto Vogelnestjes met bloemkool ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
620 kcal
400 g groente

KETOGEEN Een vogelnestje is een gerecht dat bestaat uit een hardgekookt ei met eromheen een gehaktbal. Normaal gesproken wordt dit gerecht gefrituurd maar wij bakken hem in de pan. We serveren de gehaktballen op een 'nestje van alfalfa.' Deze alfalfakiemen bestaan uit het ontkiemde zaad van de luzerneklaver. Alfalfa is lekker fris van smaak en heeft een lichte bite.Onze biologische alfafa wordt geleverd door De Peuleschil. Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Breng water aan de kook voor de eieren en kook in 8 minuten gaar. Spoel daarna de eieren af onder de koude kraan en pel ze.
- Kneed het gehakt met zout en peper (of gehaktkruiden) en verdeel het in gelijke porties. Rol per persoon 1 gehaktbal, leg de bal in je hand en duw er een kuiltje in, ter grootte van een ei. Leg een hardgekookt ei in het kuiltje en kneed voorzichtig het vlees eromheen (met vochtige handen). Druk de gehaktbal goed aan en rol het vlees door je handen totdat het ei naadloos zit ingepakt.
- Pel de ui en snijd in partjes. Verhit olie in een bakpan of braadpan en bak de vogelnestjes samen met de ui rondom lichtbruin. Zet daarna de pan in de oven en laat nog 15 minuten garen (of leg de vogelnestjes voorzichtig in een ovenschaal).
- Snijd de roosjes van de bloemkool en de stronk in stukken. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook of stoom de bloemkool in 8-10 minuten beetgaar. Doe de alfafa in een zeef en blancheer het door het kokende water van de bloemkool erover te gieten. Spoel de alfalfa daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.
- Verdeel de alfafa over de borden. Snijd met een vlijmscherp mes elke gehaktbal doormidden en leg de helften op de alfafa. Serveer de bloemkool ernaast.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Bak dan de vogelnestjes afgedekt in de braadpan op een laag vuur.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st EiHerkomst: 't paradijs
- 200 g Gehakt, half om halfHerkomst: Future Food Group
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 0.5 bakje AlfalfaHerkomst: Van der Plas
- 1 st BloemkoolHerkomst: Wolmark
- 3 el Olie (of boter)
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price+ 3%
Groente+ 217%
Vitaliteit+ 28%
CO2eq+ 29%
Water+ 10%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie620 kcal
Koolhydraten15 g
Suiker12 g
Vet45 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit34 g
Vezels10 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Varken
Peulvruchten
Rund
Ei