Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Ketogeen
MelkLactoseVis
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st VenkelHerkomst: Veritas Biofrutta
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
300 g WortelHerkomst: Greenorganics
100 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
200 g Heekfilet
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
3 el Olijfolie (of boter)
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit79 Punten
CO2eq588 g
Water18,1 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Gebruik per persoon een stuk aluminiumfolie of bakpapier om de vis in te verpakken (of gebruik een ovenschaal).
Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de wortel en snijd in kleine staafjes (julienne). Was de venkel en snijd in hele dunne plakjes. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Was de citroen en snijd per persoon een mooi plakje (bewaar de rest van de citroen voor de saus).
Verhit olie (of boter) in een bakpan en roerbak de wortel en venkel 5 minuten. Schep de groenten uit de pan, verdeel het over de folie (of in de ovenschaal) en leg de vis erboven op. Breng op smaak met peper en zout. Leg de uienringen en een plakje citroen bovenop de vis. Vouw het pakketje dicht zodat er geen vocht uit kan lopen en laat aan de bovenkant een stukje open zodat de stoom eruit kan. Plaats 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Roer de crème fraîche los met olijfolie extra vierge. Rasp wat citroenschil erover en pers het sap erboven uit. Pers ook de knoflook erboven uit en klop alles god door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de vispakketjes met de citroensaus erbij.
TIPJe kunt de venkel ook in dunne plakken snijden en grillen in een grillpan.
II
KETOGEEN Het eten van vis is hartstikke gezond vanwege het onverzadigde vet, vitamine B12, vitamine B6 en jodium, fosfor en seleen. De omega-3-vetzuren in vis hangen sterk samen met een lager risico op hart- en vaatziekten. We eten de heekfilet lekker in een pakketje uit de oven met venkel en wortel. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.