Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de raapjes en snijd in blokjes. Kook afgedekt in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af, bestrooi met zout en laat een beetje uitdampen op een plat bord.
Was intussen de tomaatjes en snijd doormidden of in vieren. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein. Laat de tonijn een beetje uitlekken en vang daarbij wat olie op.
Klop de mayonaise los met een beetje olie of water. Pers de limoen erboven uit. Hussel alle ingrediënten door elkaar of schik alles in mooie kommen. Breng op smaak met zout en peper en maak af met de zadenmix en de dressing.
TIPDe salade is ook erg lekker met zoetzure augurken of zilveruitjes.
II
KETOGEEN Avocado is een klein wonder van de natuur. Het zit bomvol vitamines en essentiële vetzuren. Er zijn veel lekkere manieren om avocado klaar te maken en te eten. Natuurlijk als basis voor guacamole met een beetje olijfolie, limoensap en zeezout. Door een salade of in een soep of smoothie is avocado ook erg lekker. Tip: bewaar de avocado op je fruitschaal naast de bananen, zodat deze verder kan rijpen.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.