Keto Spinazie-avocado roomsoep met pijnboompitten

Keto Spinazie-avocado roomsoep met pijnboompitten ! Weinig koolhydraten

| 509 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g KruidenroomkaasHerkomst: oma
  • 1 st AvocadoHerkomst: Axarquia
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 400 g SpinazieHerkomst: Oegema
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie
  • 500 ml Bouillon

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente275 g
vita-scoreVitaliteit89 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.040 g
water-reduction-scoreWater19,4 l

Voorbereiding (15 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de spinazie grondig, laat uitlekken en snijd klein. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de spinazie toe en verwarm mee tot het slinkt. Schenk de bouillon erbij en laat 10 minuten zachtjes koken op een laag vuur.
  3. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein. Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan lichtbruin.
  4. Doe de avocado en de kruidenroomkaas in de pan (bewaar wat voor garnering) en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Klop de overgebleven roomkaas los met een beetje water. Serveer de spinazie-roomsoep in mooie borden en druppel wat roomkaas erover. Garneer met een paar avocado stukjes en de pijnboompitten.
TIPDeze soep is koud ook heel lekker.

II

KETOGEEN Dit verrassende spinaziesoepje is binnen 15 minuten klaar en bevat alle voedingswaarden voor een heerlijke ketogene maaltijd. De avocado en de kruidenroomkaas zorgen voor een romige textuur, en de topping van pijnboompitjes zorgt voor een lekkere bite. Tip: haal de avocado uit de zak en laat deze verder rijpen op je fruitschaal. Let op dit is een ketogeen recept: laag in koolhydraten, hoog in vet.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie509 kcal
Koolhydraten10 g
Suiker4 g
Vet45 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit13 g
Vezels8 g
Zout0.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Melk