Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Ketogeen, Koolhydraatbewust
VarkenRundPaprika
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
200 g TomatenstukjesHerkomst: Your Organic Nature
1 st RomanescoHerkomst: Solid
200 g Gehakt H-O-H
2 el Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
2 el GehaktkruidenHerkomst: Het blauwe huis
2 st UiHerkomst: TVA Organics
0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
25 g Boter
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit76 Punten
CO2eq1.404 g
Water27,1 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Snijd de roosjes van de romanesco en de stronk in blokjes. Spoel af onder de kraan en kook of stoom de romanesco in 10-15 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
Meng het gehakt met de gehaktkruiden, zout en peper en rol kleine gehaktballetjes ervan. Verhit boter in een bakpan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin en gaar.
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook met de rode peper 2 minuten. Voeg de tomatenstukjes toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Laat de saus even indikken op een laag vuur.
Serveer de romanesco met de gehaktballetjes en giet de warme tomatensaus over het gerecht.
TIPVoeg een ei toe aan het gehaktmengsel voor extra smeuïge gehaktballetjes.
II
KETOGEEN Deze groene sprookjesachtige torentjesbloemkool bestaat van dichtbij uit allemaal kleine romanescootjes. Fractals worden deze groeipatronen in de natuur genoemd. De romanesco kookt snel gaar, heeft een stevige structuur en een zachte koolsmaak.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.