Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.
Was de snijbiet, laat goed uitlekken en snijd klein. Snijd de prei in ringen, spoel grondig in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Verhit olie in een bakpan en roerbak de prei en snijbiet 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en schep in de ovenschaal.
Veeg de champignons schoon en snijd in plakken. Verwarm boter in een andere bakpan en bak de champignons bruin op een middelhoog vuur. Pel de knoflook, pers erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Schep de champignons op snijbiet.
Snijd de brie in de hoogte doormidden in 2 platte plakken en leg met het snijvlak naar boven op de groenten. Strooi de tijm over de brie. Hak de walnoten grof en verdeel over de schotel.
Bak de ovenschotel 10 minuten boven in de voorverwarmde oven, tot de brie enigszins gesmolten is. Zet eventueel kort de ovengrillstand aan.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de brie ook kort verwarmen in een bakpan.
II
KETOGEEN Snijbiet is familie van de rode biet en je kunt zowel de stengel als het blad eten. De smaak komt sterk overeen met die van spinazie. Snijbiet is in het bijzonder zeer rijk aan vitamine C, kalium en calcium en de meeste vitamines en mineralen zitten in het blad. Vandaag serveren we de snijbiet met brie uit de oven.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.