Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in lange, platte linten. Schil intussen de wortel en schaaf of snijd lange linten ervan met een dunschiller, kaasschaaf of spiraalsnijder.
Pel en snipper de knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de prei- en wortellinten en een scheutje water (of bouillon) toe en laat afgedekt 10-15 minuten stoven. Doe dan de crème fraîche erbij en verwarm al roerend op een laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Wil je de saus wat dunner? Voeg dan een scheutje water toe.
Verwarm olie (of boter) in een bakpan. Breng de scholfilet op smaak met de groene kruiden, zout en (chili)peper en bak aan weerszijden bruin en gaar op een middelhoog vuur.
Serveer de prei en wortel linten in roomsaus met de gebakken scholfilet.
TIPOok erg lekker met dille.
II
KETOGEEN. Dit is een super makkelijk en lekker gerecht met een gouden combinatie: prei, wortel, room en verse vis. Voor een leuk effect snijd je de prei niet in ringetjes maar in de lengte in lange 'tagliatelle' linten.
De scholfilet wordt geleverd door Fish & More. Dit bedrijf werkt met duurzaam gevangen en biologisch gekweekte vis.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.