Keto Salade met gebakken ricotta en peterselie dressing ! Weinig koolhydraten

548 kcal
290 g groente

KETOGEEN Ricotta is een sneeuwwitte, zachte en frisse kaas met een korrelige structuur. De smaak is mild en een beetje zoet. Hij wordt vooral gebruikt in salades en pastagerechten, maar vandaag gaan we hem bakken in de oven. Ricotta betekent letterlijk 'opnieuw gekookt'. Dit verwijst naar de productiemethode, ricotta wordt namelijk gemaakt van de wei die overblijft na de productie van kaas. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Keto Salade met gebakken ricotta en peterselie dressing

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 250 g Ricotta Herkomst: Zuger
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
  • 1 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
  • 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap of azijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Was of schil de wortel en snijd klein. Neem een lage ovenschaal en stort de ricotta in het midden erop uit. Schik de ui en wortel rondom de ricotta, besprenkel royaal met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de ongepelde knoflookteentjes erbij en bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Was intussen de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Was de radijsjes, verwijder de stelen en het blad en snijd in plakjes of in vieren. Hak de walnoten grof en rooster enkele minuten in een droge bakpan.
  4. Snijd de peterselie grof. Haal de geroosterde teentjes knoflook uit het velletje. Mix de peterselie, knoflook en citroensap met de extra vierge olijfolie tot een groene dressing (met een staafmixer, vijzel of keukenmachine). Voeg eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Plaats de gebakken ricotta voorzichtig op de borden. Leg de sla, radijsjes, ui, wortel en walnoten er omheen en besprenkel met de peterselie dressing.
TIP
Hou je van pit? Voeg dan een kleingesneden rode peper of chilivlokken toe aan de peterselie dressing. Je kunt ook het blad van biologische radijsjes prima eten.
4,1
Gemiddelde van 24 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -40%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 48%
co2-reduction-score
CO2 eq -73%
water-reduction-score
Water -79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie548 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker16 g
Vet41 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit21 g
Vezels6 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten