Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Pinda'sSojabonenLactoseEiMelk
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
200 g Champignons
1 st PaksoiHerkomst: Organic Brothers
125 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
300 g RammenasHerkomst: Bioromero
25 g Pinda's
4 st Ei
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
1 el Sojasaus
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente400 g
Vitaliteit83 Punten
CO2eq1.252 g
Water66,9 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd in plakken. Was de paksoi en snijd in repen (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).
Verhit olie in een wok of diepe pan en bak de knoflook met de champignons kort aan. Voeg dan de paksoi toe en roerbak nog enkele minuten mee. Breng op smaak met sojasaus, zout en (chili)peper.
Klop de eieren los met de crème fraîche en verhit olie in een bakpan. Bak een omelet van de eieren, breng op smaak met zout en (chili)peper en snijd in lange, dunne linten.
Schil de rammenas en snijd met een dunschiller, kaasschaaf of spiraalsnijder in dunne linten. Of snijd de rammenas in dunne staafjes of plakjes. Je kunt de rammenas noodles kort roerbakken, of rauw serveren. Het is in ieder geval lekker als ze nog knapperig zijn.
Hak de pinda's grof. Serveer de rammenas noodles met de groenten en eierlinten en strooi de pinda's erover.
TIPHet is ook erg lekker om de omelet te bakken met een beetje sambal.
II
KETOGEEN De rammenas, had jij er al wel eens van gehoord? Deze knol met een zwarte schil is van binnen helderwit. Hij is familie van de radijs, daikon en rettich. Het belangrijkste verschil tussen deze vier is dat radijsjes boven de grond groeien, terwijl daikon, rettich en rammenas voor het grootste deel ondergronds groeien, als wortelknollen. Rammenas heeft een heilzame werking op de galblaas en de spijsvertering.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.