Keto Portabella gevuld met ei en spekjes ! Weinig koolhydraten

697 kcal
430 g groente

KETOGEEN Een portabella is niets anders dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. Deze kanjer heeft een vlezige structuur en is vrij neutraal van smaak. Door zijn afmeting is de portabella heel geschikt om te vullen. Vandaag vullen wij hem met een eitje. Tip: bewaar de avocado op je fruitschaal, zodat deze verder kan rijpen. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Keto Portabella gevuld met ei en spekjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Portabella Herkomst: 't Paddestoelenrijk
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Avocado Herkomst: Befair
  • 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 75 g Spekblokjes Herkomst: Le Bon
  • 2 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
Zelf toevoegen
  • 1 el Citroensap
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat de oven goed heet is. Veeg de portabella's schoon en snijd/schep het steeltje en de lamellen er voorzichtig uit. Bestrijk de portabella's met olie en leg ze alvast in de voorverwarmde oven.
  2. Pel en snipper de knoflook. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe de knoflook, avocado, citroensap en olijfolie extra vierge in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Haal de portabella’s uit de oven en breek boven elke portabella voorzichtig een eitje. Breng op smaak met zout en peper. Zet de portabella’s circa 10-15 minuten terug in de oven, tot het eiwit gestold is.
  4. Snijd de spekblokjes wat kleiner en bak in een droge bakpan krokant. Leg daarna apart. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder. Verhit in dezelfde bakpan olie en roerbak de courgette op een hoog vuur 1 minuut totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een bite heeft. Kruid met zout en peper.
  5. Serveer de courgette met de avocadosaus en de gevulde portabella's. Strooi de uitgebakken spekjes erover.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken en heb je weinig tijd? Voor meer gemak kun je de eieren en de portabella ook bakken in een pan.
3,9
Gemiddelde van 13 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente + 241%
vita-score
Vitaliteit + 23%
co2-reduction-score
CO2 eq -56%
water-reduction-score
Water + 7%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie697 kcal
Koolhydraten15 g
Suiker10 g
Vet63 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit16 g
Vezels7 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Ei
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten