Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Ketogeen
EiVarken
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
2 st Ei
1 st AvocadoHerkomst: Axarquia
2 st Portabella
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
75 g Spekblokjes
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olijfolie
1 st Citroensap
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq682 g
Water65,8 l
Voorbereiding (40 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Veeg de portabella's schoon en snijd/schep het steeltje en de lamellen er voorzichtig uit. Bestrijk de portabella's met olie en leg ze alvast in de voorverwarmde oven.
Pel en snipper de knoflook. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe de knoflook, avocado, citroensap en olijfolie extra vierge in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de portabella’s uit de oven en breek boven elke portabella voorzichtig een eitje. Breng op smaak met zout en peper. Zet de portabella’s circa 10-15 minuten in de oven, tot het eiwit gestold is.
Snijd de spekblokjes wat kleiner en bak in een droge bakpan krokant. Leg daarna apart. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder. Verhit in dezelfde bakpan olie en roerbak de courgette op een hoog vuur 1 minuut totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een bite heeft. Kruid met zout en peper.
Serveer de courgette met de avocadosaus en de gevulde portabella's. Strooi de uitgebakken spekjes erover.
TIPEieren over? Bak een omelet, beleg met diverse groenten en rol op tot een wrap. Lekker om mee te nemen als lunch!
II
KETOGEEN Een portabella is niets anders dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. Deze kanjer heeft een vlezige structuur en is vrij neutraal van smaak. Door zijn afmeting is de portabella heel geschikt om te vullen. Vandaag vullen wij hem met een eitje. Tip: bewaar de avocado op je fruitschaal, zodat deze verder kan rijpen.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.