Keto pasta met groenten en romige kaassaus

Keto pasta met groenten en romige kaassaus ! Weinig koolhydraten

| 641 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,3
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Lactose
Melk
Ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 75 g Geraspte kaas
  • 2 st Ei
  • 150 g RoomkaasHerkomst: oma
  • 1 st BroccoliHerkomst: lukassen
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel

Zelf toevoegen

  • 1 el Nootmuskaat
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente290 g
vita-scoreVitaliteit72 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.849 g
water-reduction-scoreWater41,8 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ruime braadslee).
  2. Mix de eieren met de roomkaas tot een glad beslag, schenk het over de bakplaat en bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat vervolgens 5 minuten rusten. Snijd daarna in kleine 'pasta' stukken.
  3. Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Kook of stoom de broccoli in 8-10 minuten beetgaar en giet het water af.
  4. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Verwarm boter in een bakpan en bak de prei 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli toe en bak enkele minuten mee.
  5. Verwarm de crème fraîche in een kleine pan op een middelhoog vuur. Voeg de geraspte kaas toe en roer totdat deze gesmolten is en er een gladde saus ontstaat (voeg eventueel een scheutje water toe). Breng op smaak met een snuf nootmuskaat, zout en (chili)peper. Serveer de 'pasta' met de groenten en schenk de kaassaus erover.
TIPOok erg lekker met wat pittige rode peper olie.

II

KETOGEEN Het ketogene dieet richt zich op het eten van veel (gezonde) vetten en zeer weinig koolhydraten. Het doel hiervan is om het lichaam te laten overschakelen op het verbranden van vetten. Pasta bevat veel koolhydraten en is daarom niet geschikt voor een ketogeen dieet. Deze week maken we een heerlijke ketogene 'pasta' van eieren en roomkaas. Eieren bevatten weinig koolhydraten en veel vitamine B2, B12 en A. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie641 kcal
Koolhydraten8 g
Suiker7 g
Vet53 g
Verzadigd vet32 g
Eiwit28 g
Vezels9 g
Zout1.4 g
nutriscore-B

Allergenen informatie

Lactose
Melk
Ei