Keto Omelet met snijbiet en pittige droogworst ! Weinig koolhydraten
4,3
613 kcal
240 g groente
KETOGEEN Snijbiet is familie van de rode biet en je kunt zowel de stengel als het blad eten. De smaak komt sterk overeen met die van spinazie. Snijbiet is in het bijzonder rijk aan vitamine C, kalium en calcium. De meeste vitamines en mineralen zitten in het blad. Vandaag beleggen we een omelet met snijbiet, champignons en pittige droogworst. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 400 g Snijbiet Herkomst: De Waog
- 4 st Eieren Herkomst: 't paradijs
- 100 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 100 g Droge worst paprika peper Herkomst: Weidenaar
- 1 el Boter
- 1 el Olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en sniper de sjalot. Was de snijbiet, laat heel goed uitlekken in een vergiet en haal het blad van de stelen. Snijd de gekleurde stelen in kleine stukjes en snijd het blad in reepjes. Houd het blad en de stelen gescheiden.
- Verwarm olie in een bakpan en bak de sjalot en de helft van het snijbietblad enkele minuten.
- Klop de eieren los met de crème fraîche en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Schenk het eimengsel in de pan over de snijbiet en bak afgedekt gaar in 10 minuten gaar.
- Snijd intussen de droogworst in stukjes of plakjes. Verhit olie in een andere wok of bakpan en bak de droogworst samen met de snijbietstelen circa 3 minuten. Voeg de rest van het snijbietblad toe en bak enkele minuten mee, totdat het snijbietblad is geslonken.
- Beleg de omelet met de snijbiet, en krokante droogworst.
TIP
De omelet is ook erg lekker met wat geraspte kaas.4,3
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente + 90%
Vitaliteit + 20%
CO2 eq -54%
Water -60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie613 kcal
Koolhydraten12 g
Suiker8 g
Vet48 g
Verzadigd vet23 g
Eiwit26 g
Vezels6 g
Zout2.7 g
Allergenen informatie
Varken
Ei
Lactose
Paprika
Koriander
Melk


