Pel en snipper de ui. Snijd de spek in reepjes. Verwarm olie en boter in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg het spek toe en bak in 8 minuten krokant.
Was de courgette en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Bak de champignons en courgette 5 minuten met de ui en het spek mee.
Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Snijd in stukken, voeg toe aan de pan en verwarm kort mee.
Verwarm boter in een andere bakpan en bak per persoon een spiegeleitje. Serveer het eitje op de groenten.
TIPLekker met wat verse peterselie.
II
KETOGEEN Tiroler gröstl is een Oostenrijks gerecht dat wordt gemaakt van spek, aardappel en een spiegeleitje. Vandaag maken we een ketogene variant op deze klassieker. Een avocado is een geweldig ingrediënt als je een keto-dieet volgt: het bevat niet al te veel koolhydraten, maar een avocado bestaat vooral uit veel vet. Ideaal! Tip: haal de avocado uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal.
Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.