Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein. Was de venkel en snijd klein. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de venkel mee, zet het vuur hoger en schep de tomaat, tomatenstukjes en tonijn erdoor. Pel de knoflook. Breng op smaak met uitgeperste knoflook, balsamicoazijn en kaneelpoeder. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 2 minuten de crème fraîche toe aan de saus.
Schil de koolraap en snijd deze in plakken van 1-2 cm, snijd of schaaf ze vervolgens met een kaasschaaf in dunne, smalle linten (of gebruik een mandoline of een scherp mes). Verhit olie in een bakpan en roerbak de koolraap linten 3-5 minuten. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie extra vierge.
Serveer de koolraaptagliatelle met een flinke schep van de saus. Garneer met wat venkelgroen.
TIPDe saus is ook heel erg lekker met venkelzaadjes en geroosterde pijnboompitjes.
II
KETOGEEN Sicilië heeft een lange geschiedenis met tonijn, het is dus geen wonder dat hier veel recepten voor bestaan. Vandaag op het menu: een pastagerecht met tonijn en venkel in een heerlijke tomatensaus. In de Siciliaanse keuken vind je veel Arabische invloeden. Vandaag maken we van koolraap heerlijke koolhydraatarme tagliatelle. Mama Mia!
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.