Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Ketogeen
LactoseEiMelk
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
0.5 st AvocadoHerkomst: Axarquia
75 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
250 g PalmkoolHerkomst: Oegema
250 g Konjac spaghettiHerkomst: Terra Sana
4 st Ei
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente290 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq726 g
Water61,7 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de palmkool, verwijder eventueel de harde nerven en snijd klein. Kook of stoom de palmkool in 10 minuten gaar. Giet het water af en laat goed uitlekken.
Breng intussen een kleine pan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Giet daarna het water af en laat de eieren schrikken onder de koude kraan.
Spoel intussen de Konjac spaghetti in een zeef onder de kraan. Schrik niet van de geur, als je het goed afspoelt wordt de geur neutraler. Verwarm een droge bakpan en bak de Konjac spaghetti 3-5 minuten. Zo wordt het vocht uit de spaghetti onttrokken en wordt het wit van kleur. Schep de palmkool door de Konjac spaghetti en breng op smaak met zout en peper.
Lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil. Verwijder de pit en snijd de avocado klein. Verwarm de crème fraîche met de avocado in een pan en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de Konjac spaghetti over de borden en schep de avocado roomsaus erover. Snijd de eieren klein en leg erboven op.
TIPHou je van pit? Strooi er wat (chili)peper overheen.
II
KETOGEEN Vandaag serveren we heerlijke konjac spaghetti, ook wel 'Shirataki’ (witte waterval) genoemd. Deze spaghetti is gemaakt van de wortels van de konjac plant. Deze konjac wortel bevat nauwelijks koolhydraten en past uitstekend in een ketogeen dieet. LET OP dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.