Keto kipdrumsticks met roergebakken koolrabi

Keto kipdrumsticks met roergebakken koolrabi ! Weinig koolhydraten

| 660 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Sojabonen
Kip
Sesamzaad
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st koolrabiHerkomst: Oegema
  • 200 g Kastanjechampignons
  • 0.5 bosje BosuiHerkomst: Primeale
  • 240 g Kipdrumsticks
  • 15 g SesamzaadjesHerkomst: Do-it
  • 1 st Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie
  • 1 el Citroensap
  • 2 el Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 1 el Olijfolie
  • 30 g Boter
  • 1 ml Sojasaus

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente350 g
vita-scoreVitaliteit73 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq3.767 g
water-reduction-scoreWater94,8 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verhit olie in een bakpan en bak de kipdrumsticks rondom aan.
  2. Maak een sausje van citroensap, paprikapoeder, sojasaus, olijfolie, zout en (chili)peper. Voeg het sausje en de roomboter toe aan de pan met de kipdrumsticks. Dek de pan af en bak de kipdrumsticks in circa 25-30 minuten gaar en goudbruin. Strooi op het laatst de sesamzaadjes erover.
  3. Pel de knoflook en snijd klein. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes of in blokjes. Schil ook de koolrabi en snijd in blokjes. Was de bosui en snijd in stukken van 2-3 cm. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes of in vieren.
  4. Verwarm olie in een grote wok of bakpan en roerbak alle groenten 8-10 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Haal de kipdrumsticks uit de pan (check of ze goed gaar zijn) en serveer ze met de saus en roerbakgroenten.
TIPJe kunt de groenten ook mee stoven met de kipdrumsticks.

II

KETOGEEN Vandaag eten we gemarineerde kipdrumsticks met gewokte groenten, waaronder koolrabi. Koolrabi is het ‘neefje’ van broccoli en bloemkool. Deze bijzondere groente heeft een pittige smaak en is heel veelzijdig. Je kunt koolrabi rauw eten, koken, smoren, roerbakken ... Rauw heeft koolrabi iets weg van radijs, maar de smaak van koolrabi is wat zoeter. We roerbakken de koolrabi zodat deze nog een lekker ‘bite’ heeft. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie660 kcal
Koolhydraten18 g
Suiker5 g
Vet49 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit32 g
Vezels9 g
Zout1.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Sojabonen
Kip
Sesamzaad
Tarwe
Gluten