Verhit olie in een bakpan en bak de kipdrumsticks rondom aan.
Maak een sausje van citroensap, paprikapoeder, sojasaus, olijfolie, zout en (chili)peper. Voeg het sausje en de roomboter toe aan de pan met de kipdrumsticks. Dek de pan af en bak de kipdrumsticks in circa 25-30 minuten gaar en goudbruin. Strooi op het laatst de sesamzaadjes erover.
Pel de knoflook en snijd klein. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes of in blokjes. Schil ook de koolrabi en snijd in blokjes. Was de bosui en snijd in stukken van 2-3 cm. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes of in vieren.
Verwarm olie in een grote wok of bakpan en roerbak alle groenten 8-10 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Haal de kipdrumsticks uit de pan (check of ze goed gaar zijn) en serveer ze met de saus en roerbakgroenten.
TIPJe kunt de groenten ook mee stoven met de kipdrumsticks.
II
KETOGEEN Vandaag eten we gemarineerde kipdrumsticks met gewokte groenten, waaronder koolrabi. Koolrabi is het ‘neefje’ van broccoli en bloemkool. Deze bijzondere groente heeft een pittige smaak en is heel veelzijdig. Je kunt koolrabi rauw eten, koken, smoren, roerbakken ... Rauw heeft koolrabi iets weg van radijs, maar de smaak van koolrabi is wat zoeter. We roerbakken de koolrabi zodat deze nog een lekker ‘bite’ heeft.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.