Keto Kebab spiesjes

Keto Kebab spiesjes met komkommer-taugésalade

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Ei
Rund
Lactose
Koriander
Melk
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc
  • 200 g Kalfsgehakt
  • 125 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 0.5 bakje TaugéHerkomst: de Peuleschil
  • 1 st KomkommerHerkomst: Noordhoek
  • 2 el GehaktkruidenHerkomst: Het blauwe huis

Zelf toevoegen

  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper
  • 1 st Ei
  • 2 el (Appel)azijn

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente200 g

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Hak de koriander grof.
  2. Doe het gehakt in een grote kom. Voeg het ei, de gehaktkruiden, de helft van de knoflook en de helft van de koriander toe. Kneed dit goed door elkaar. Neem ongeveer 50 g gehakt per stokje voor de kebab en kneed dit om het stokje heen. Heb je geen stokjes, rol dan gehaktballetjes ervan.
  3. Verhit olie in een bakpan. Fruit de ui 2 minuten. Bak het vlees met de ui in circa 8 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Was de komkommer en snijd in dunne plakjes. Blancheer de taugé door er kokendheet water over te gieten en spoel direct onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen. Doe de komkommer en taugé in een ruime kom en hussel met de olijfolie door elkaar. Breng op smaak met azijn, zout en peper.
  5. Meng de crème fraîche met de rest van de knoflook en koriander. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de kebab spiesjes met de komkommer-taugésalade en de koriandersaus. Garneer eventueel met een paar takjes verse koriander.
TIPHet gehakt is ook erg lekker met rode peper of chilivlokken.

II

De naam kebab betekent ‘gebakken vlees’ in het Perzisch. Kebab wordt gemaakt van gebraden en gekruid kalfsvlees of kip. Het wordt vaak geserveerd met een Turks broodje. Wij bereiden de kebab met kalfsgehakt en we serveren er een heerlijke komkommer-taugésalade naast. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Voedingswaarden

(Per portie)

Allergenen informatie

Ei
Rund
Lactose
Koriander
Melk
Peulvruchten