Keto kaasfondue met groenten
Nog geen reviews
250 g groente
De basis van deze kaasfondue is een droge witte wijn. Je kunt de wijn uitstekend vervangen door melk of bouillon. Het is ook erg lekker om een klein beetje mosterd door de kaasfondue te roeren. LET OP: 'Soms doen we een last-minute aanpassing vanwege een issue bij onze leveranciers. Het kan zijn dat je Emmentaler kaas ontvangt i.p.v. Charmeux rouge. De bereiding is verder hetzelfde en de kaasfondue is zeker zo lekker! Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 1 st Witlof Herkomst: Nieuw Bonaventura
- 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 200 g Charmeux rouge (of Emmentaler kaas) Herkomst: bastiaansen 100 g
- 2 st Knoflookteen
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 1 el Bakolie
- 100 ml Droge witte wijn (melk of bouillon)
- 1 st Nootmuskaat
- snufje Peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Schil of was de wortel en snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in staafjes van 8-10 cm lang. Pluk de blaadjes van de witlofstronk. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd doormidden. Snijd de Charmeux Rouge klein. Pel de knoflook.
- Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Kook de wortels in 3-5 minuten beetgaar en giet daarna het water af. Laat even uitdampen.
- Verhit olie in een bakpan en bak de champignons 4 minuten op een middelhoog vuur.
- Schenk de witte wijn (melk of bouillon) in de pan en breng net aan de kook. Draai het vuur laag en voeg handje voor handje de Charmeux Rouge en geraspte kaas toe. Roer goed met een houten lepel totdat alle kaas gesmolten is. Laat het niet te lang en te hard koken. Pers de knoflook erboven uit. Proef en breng verder op smaak met nootmuskaat en peper.
- Serveer de (fondue)pan op een warmhoudplaatje of verwarm de kaasfondue halverwege de maaltijd nog even in de keuken. Lekker met de wortels, witlofschuitjes en champignons. Dippen maar!
TIP
Als de kaas niet goed bindt, maak dan een maïzena papje (meng maïzena met een beetje water of melk) en roer dit door de gesmolten kaas. Blijf zeker 3-5 minuten roeren, totdat de kaasfondue goed gebonden is. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente + 98%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieAllergenen informatie
Lactose
Melk


