Keto Lengfilet met venkel en limoenroom ! Weinig koolhydraten
4,3
568 kcal
300 g groente
KETOGEEN Een lekker vispakketje uit de oven slaagt altijd. Maar wat is het voordeel van 'ingepakt' koken? Ten eerste blijven de smaken en aroma's goed bewaard. Daarnaast gaat je huis niet naar vis ruiken (niet onbelangrijk) en de temperatuur blijft constant waardoor je gerecht minder snel gaat aanbranden. Win-win dus! Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 250 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 200 g Lengfilet Herkomst: Fish and more
- 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 100 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 2 el Olie (of boter)
- 2 el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Gebruik per persoon een stuk bakpapier of aluminiumfolie om de vis in te verpakken.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de wortel en snijd in staafjes (julienne). Was de venkel en snijd in dunne plakjes. Was de limoen en snijd per persoon een mooi plakje (bewaar de rest van de limoen voor de saus).
- Verhit olie in een bakpan en roerbak de wortel en venkel enkele minuten.
- Schep de groenten uit de pan, verdeel het over het bakpapier of de folie en leg de vis er bovenop. Breng op smaak met fijngehakte dille, zout en peper. Leg de uiringen en een plakje limoen bovenop de vis. Vouw het pakketje dicht zodat er geen vocht uit kan lopen en laat aan de bovenkant een stukje open zodat de stoom eruit kan. Plaats voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Roer de crème fraîche los met olijfolie extra vierge en limoensap. Rasp wat limoenschil erboven en breng op smaak met zout en peper. Serveer de vispakketjes met de limoensaus erbij en garneer met overgebleven dille.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Je kunt de groenten natuurlijk ook koken of stomen in een pan. En de vis bak je in een bakpan.4,3
Meet hoe goed je eet
True price -37%
Groente + 138%
Vitaliteit + 50%
CO2 eq -57%
Water -68%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie568 kcal
Koolhydraten18 g
Suiker13 g
Vet44 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit22 g
Vezels9 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Lactose
Vis
Melk


