Keto Spinazie pannenkoek met ingelegde sjalotten ! Weinig koolhydraten

719 kcal
230 g groente

KETOGEEN Avocado is een klein wonder van de natuur. Het zit bomvol vitamines en essentiële vetzuren. Er zijn veel lekkere manieren om avocado klaar te maken en te eten. Als basis voor guacamole maar ook erg lekker in een salade, een soep of een smoothie. Tip: bewaar de avocado op je fruitschaal, zodat deze verder kan rijpen. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Keto Spinazie pannenkoek met ingelegde sjalotten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 250 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 150 g Kruiden roomkaas Herkomst: Öma
  • 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 75 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
  • 1 st Avocado Herkomst: Befair
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 1 el Azijn
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de sjalot, besprenkel met azijn, olijfolie extra vierge en kruid met zout en peper. Zet opzij zodat de sjalot kan marineren.
  2. Was de spinazie grondig in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein. Doe drie kwart van de spinazie en de roomkaas in een kom. Doe de eieren erbij en mix of pureer tot een glad beslag. Voeg de helft van de geraspte kaas toe aan het beslag en meng goed door elkaar (bewaar een beetje kaas voor garnering).
  3. Verwarm boter in een bakpan met een anti aanbaklaag (of gebruik 2 bakpannen). Giet wat beslag in het midden van de pan en draai de pan snel rond totdat de hele bodem bedekt is met het beslag. Bak op een middelhoog vuur totdat de bovenkant van de pannenkoek droog is. Draai de pannenkoek voorzichtig om en bak de andere kant. Bak zo verder totdat al het beslag op is.
  4. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes. Meng de overgebleven spinazie in een kom met de sjalot.
  5. Beleg de spinazie pannenkoeken met de overgebleven kaas, de spinazie-sjalot mix en de plakjes avocado.
TIP
Lukt het niet om een nette pannenkoek te bakken? Maak er dan een 'scrambled spinazie egg' van. Net zo lekker! Voor meer pit kun je het beslag verder op smaak brengen met pittige specerijen zoals cajunkruiden, chilivlokken of een beetje sambal.
3,1
Gemiddelde van 7 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -19%
vegetablecounter
Groente + 83%
vita-score
Vitaliteit + 13%
co2-reduction-score
CO2 eq -25%
water-reduction-score
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie719 kcal
Koolhydraten9 g
Suiker6 g
Vet61 g
Verzadigd vet25 g
Eiwit29 g
Vezels7 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Lactose
Ei
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten