Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Ketogeen
LactoseMelk
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
250 g TrostomatenHerkomst: Frank de Koning
150 g GrillkaasHerkomst: Kourellas
1 st SpitskoolHerkomst: Organicox
Zelf toevoegen
3 el Olie
2 el Balsamicoazijn
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq744 g
Water77,5 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Was de spitskool en snijd doormidden. Leg de spitskool met het snijvlak naar beneden en snijd in hele dunne reepjes. Pel en snipper de ui heel fijn. Doe de spitskool samen met de ui in een schaal en meng met olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper. Zet opzij zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Was de tomaten en snijd klein. Verhit olie in een steelpan en bak ze 10 minuten. Voeg balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en (chili)peper. Laat zachtjes pruttelen tot er een saus ontstaat. Pureer eventueel met een staafmixer.
Snijd de grillkaas in repen (frietjes) en dep goed droog. Verhit olie in een bakpan en bak de grillkaas in 5 minuten krokant bruin. Kruid met peper en zout.
Serveer de grillkaas frietjes met de tomaten dip en de knapperige koolsla ernaast.
TIPMaak de tomatensaus extra pittig met chilivlokken of een verse rode peper. Je kunt de spitskool ook wokken als je liever geen salade eet.
II
KETOGEEN Onze biologische grillkaas is gemaakt van een mix van koe-, geiten- en schapenkaas en krijgt daardoor zijn unieke smaak. Deze kaas is ideaal om te bakken of grillen. Vandaag serveren we de grillkaas frietjes met een zelfgemaakte tomaten dip en koolsla.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.