Keto Grillkaas frietjes met koolsla en tomatendip ! Weinig koolhydraten
3,4
566 kcal
250 g groente
KETOGEEN Onze biologische grillkaas is gemaakt van een mix van koe-, geiten- en schapenkaas en krijgt daardoor zijn unieke smaak. Deze kaas is ideaal om te bakken of grillen. Vandaag serveren we de grillkaas frietjes met een zelfgemaakte tomaten dip en koolsla. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Spitskool Herkomst: Warmonderhof
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 250 g Trostomaten Herkomst: Organic Brothers
- 150 g Grillkaas Herkomst: Kourellas
- 3 el Olie
- 2 el Balsamicoazijn
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de spitskool en snijd doormidden. Leg de spitskool met het snijvlak naar beneden en snijd in hele dunne reepjes. Pel en snipper de ui heel fijn. Doe de spitskool samen met de ui in een schaal en meng met olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper. Zet opzij zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Was de tomaten en snijd klein. Verhit olie in een steelpan en bak ze 10 minuten. Voeg balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en (chili)peper. Laat zachtjes pruttelen tot er een saus ontstaat. Pureer eventueel met een staafmixer.
- Snijd de grillkaas in repen (frietjes) en dep goed droog. Verhit olie in een bakpan en bak de grillkaas in 5 minuten krokant bruin. Kruid met peper en zout.
- Serveer de grillkaas frietjes met de tomaten dip en de knapperige koolsla ernaast.
TIP
Maak de tomatensaus extra pittig met chilivlokken of een verse rode peper. Je kunt de spitskool ook wokken als je liever geen salade eet.3,4
Meet hoe goed je eet
True price -21%
Groente + 98%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -56%
Water + 23%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie566 kcal
Koolhydraten15 g
Suiker13 g
Vet43 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit23 g
Vezels8 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk


