Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Ketogeen
PaprikaLactoseVisMelk
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
2 st TomaatHerkomst: Lukassen
1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
160 g TonijnHerkomst: Fish4ever
125 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
75 g Geraspte kaas
1 st Groene paprikaHerkomst: Frank de koning
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit76 Punten
CO2eq1.097 g
Water19,6 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de paprika, snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika helften in een ovenschaal en laat vast voorgaren in de oven.
Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Laat de tonijn goed uitlekken in een zeef.
Verhit olie in een bakpan en bak de tomaat enkele minuten op een laag vuur. Voeg de uitgelekte tonijn, de crème fraîche en 3/4 van de kaas toe en roer goed door elkaar. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.
Vul de paprika helften met het tonijn-mengsel. Strooi de overgebleven kaas erover en bak nog 10 minuten in de hete oven tot de paprika zacht is.
TIPHou je van pit? Breng dan verder op smaak met een beetje tabasco of sambal.
II
KETOGEEN Tuna melt is een mengsel van tonijn met gesmolten kaas en wordt meestal geserveerd op een tosti of een broodje. In Amerika is dit een razend populair gerecht. Wij bereiden vandaag een gezonde variant waarbij de tosti wordt vervangen door paprika. De paprika helften vullen we met zachte, romige tonijnsaus. Heerlijk!
Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.