Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Ketogeen
VisEiMelkLactose
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st AvocadoHerkomst: Axarquia
200 g SpinazieHerkomst: Oegema
2 st UiHerkomst: TVA Organics
2 st Eieren
100 g Cottage cheeseHerkomst: zuger
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
160 g TonijnHerkomst: Fish4Ever
Zelf toevoegen
3 el Olie
snufje Zout en (chili)peper
20 ml Melk
Meet hoe goed je eet
Groente240 g
Vitaliteit56 Punten
CO2eq1.236 g
Water151,7 l
Voorbereiding (15 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui en knoflook. Kluts de eieren los met de melk, zout en (chili)peper.
Verhit olie in een bakpan (of twee pannen) en bak per persoon een omelet. Fruit eerst de ui en knoflook 1 minuut, schenk het eimengsel erbij en bak de omeletten op een laag vuur.
Halveer de avocado, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in blokjes. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Was de spinazie en snijd eventueel kleiner.
Beleg de omeletten met een flinke schep cottage cheese, spinazie, avocado en tonijn en breng op smaak met zout en (chili)peper en een scheutje olijfolie. Klap dubbel, rol op of serveer zo.
TIPHeb je geen melk in huis? Klop de eieren luchtig en bak de omeletten zonder melk.
II
KETOGEEN Deze gevulde omelet is supermakkelijk om te maken. We vullen de omelet met spinazie, tonijn, avocado en cottage cheese. Avocado is een klein wonder van de natuur en zit bomvol vitamines en essentiële vetzuren. Avocado bevat maar weinig koolhydraten, veel vet en past daarom uitstekend in een ketogeen dieet. Bewaar de avocado op je fruitschaal, zodat deze verder kan rijpen.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.