Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en hol de avocado een beetje uit zodat er genoeg ruimte is voor een ei (bewaar het avocado vruchtvlees). Breek een ei in iedere helft van de avocado en leg ze voorzichtig in een ovenschaal. Strooi de sesamzaadjes erover, besprenkel met olie en zet de avocado 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het ei is gestold (let op dat de avocado niet omvalt).
Was intussen de tomaat en snijd klein. Pel en snipper de ui. Was de sla en snijd of scheur klein. Snijd het avocado vruchtvlees kleiner. Hussel de groenten door elkaar. Maak een dressing met olijfolie extra vierge, (balsamico)azijn, zout en peper.
Schep de crème fraîche in een kom. Was de citroen, rasp de schil en pers het citroensap erboven uit. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de gevulde avocado met de salade. Heerlijk met de citroenroom.
TIPHet is ook erg lekker om verse kruiden zoals peterselie of bieslook door de crème fraîche te roeren.
II
KETOGEEN Vandaag eten we gevulde avocado met ei geserveerd met een salade. Avocado is een klein wonder van de natuur. Het zit bomvol vitamines en essentiële vetzuren. Er zijn veel lekkere manieren om avocado klaar te maken en te eten. Door een salade, maar ook in een soep of smoothie is avocado ook erg lekker. Tip: bewaar de avocado op je fruitschaal, zodat deze verder kan rijpen.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten