Keto Gado gado met witte kool en sperziebonen

Keto Gado gado met witte kool en sperziebonen ! Weinig koolhydraten

| 625 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Ei
Pinda's
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 bakje TaugéHerkomst: de Peuleschil
  • 5 el PindakaasHerkomst: terra sana
  • 0.5 st Witte koolHerkomst: lepelaar
  • 200 g SperziebonenHerkomst: Biosikelia
  • 2 st Ei

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente220 g
vita-scoreVitaliteit84 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.082 g
water-reduction-scoreWater439,2 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een steelpan met water aan de kook. Kook de eieren 8 minuten en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Pel en halveer de eieren.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de sperziebonen en snijd de puntjes eraf. Je kunt de sperziebonen desgewenst halveren. Kook de sperziebonen in 3-5 minuten beetgaar, giet het water af en spoel onder de koude kraan.
  3. Verhit olie in een wok (of bakpan) en bak de kool met de uitgeperste knoflook 2 minuten op een hoog vuur. Temper het vuur, voeg een klein scheutje water toe en laat - afgedekt - circa 5 minuten stoven. Spoel de taugé goed onder de kraan en voeg toe aan de pan (bewaar een beetje taugé om er het gerecht mee te garneren). Schep tenslotte de sperziebonen erdoor en verwarm kort mee.
  4. Verwarm de pindakaas met wat water (of melk) in een steelpannetje op een laag vuur. Het is lekker als het een dunne saus is, zodat je deze goed over de groenten kunt schenken. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Verdeel de groente over de borden, schenk de pindasaus erover en leg een eitje erop. Garneer met de overgebleven taugé.
TIPBreng de pindasaus verder op smaak met sojasaus en/of pittige sambal.

II

KETOGEEN Gado gado betekent letterlijk ‘mengsels’ en is een bekend Indonesisch gerecht. Het bestaat uit gekookte of gestoomde groenten, overgoten met een dunne pindasaus. In Indonesië eten ze gado gado vaak koud als een salade. Voor dit gerecht kiezen we voor witte kool, sperziebonen en taugé, maar natuurlijk kun je ook andere groenten gebruiken. We bereiden de gado gado lekker gemakkelijk met pindasaus en een gekookt eitje. Let op dit is een ketogeen recept: hoog in vet, laag in koolhydraten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie625 kcal
Koolhydraten16 g
Suiker7 g
Vet50 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit23 g
Vezels11 g
Zout0.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Ei
Pinda's
Peulvruchten