Keto frittata met broccoli, champignons en rucolasalade

Keto frittata met broccoli, champignons en rucolasalade ! Weinig koolhydraten

| 552 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Melk
Ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g Geraspte oude kaas
  • 1 st BroccoliHerkomst: lukassen
  • 75 g Rucola
  • 200 g Kastanjechampignons
  • 4 st Ei

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Azijn
  • 2 el Olie (of boter)

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente260 g
vita-scoreVitaliteit73 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq982 g
water-reduction-scoreWater34,7 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de broccoli en champignons 2-3 minuten.
  2. Klop de eieren met de helft van de kaas los in een kom en voeg de broccoli en champignonplakjes toe. Breng op smaak met zout en peper en schep dit goed door elkaar.
  3. Verhit opnieuw olie in een bakpan en schenk het ei-groentemengsel erin. Bak 2 minuten op een hoog vuur en temper daarna het vuur. Bak de frittata afgedekt in 10-12 minuten gaar. Schud de pan af en toe tegen aanbakken.
  4. Was de rucola en snijd eventueel wat kleiner. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper.
  5. Strooi voor het serveren de overgebleven kaas over de frittata en snijd in punten. Serveer de rucolasalade ernaast.
TIPJe kunt de frittata ook in de oven bakken. Dan heb jij je handen vrij.

II

KETOGEEN Een frittata - een met groenten gevulde omelet – komt oorspronkelijk uit de Italiaanse keuken. Het werd vroeger vaak gemaakt uit armoede, om de restjes op te maken. Je kunt een frittata in een afgedekte pan klaarmaken op een laag vuur of in de oven. Het is voedzaam en zowel warm als koud erg lekker! Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie552 kcal
Koolhydraten3 g
Suiker2 g
Vet43 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit35 g
Vezels9 g
Zout1.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Ei