Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Ketogeen
EiKoriander
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
25 g Thaise penang currypastaHerkomst: onoff spices
5 g Verse korianderHerkomst: Forc
2 st BroccoliHerkomst: Organicox
4 st Ei
200 ml Kokosmelk
Zelf toevoegen
2 el Olijfolie
150 ml Bouillon
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit69 Punten
CO2eq588 g
Water28,4 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water aan de kook voor de eieren en kook in 8 minuten hard. Laat de eieren even schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd doormidden.
Was de broccoli en maal klein in een keukenmachine. Je krijgt dan hele kleine korreltjes die lijken op rijst (of snijd de broccoli met een scherp mes heel klein). Verhit olie in een bakpan en bak de broccolirijst 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
Bereid de bouillon. Verwarm de kokosmelk in een pan. Voeg de currypasta en bouillon toe en roer goed door elkaar. Snijd de koriander grof en schep de helft door de curry.
Serveer de broccolirijst met currysaus. Leg de gekookte eieren er op en garneer met koriander.
TIPJe kunt de eieren ook klein snijden en door de saus mengen.
II
KETOGEEN Koriander heeft een uitgesproken smaak, die heerlijk combineert met uiteenlopende gerechten. Het is niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Koriander kan helpen bij het verlagen van je bloedsuiker, bestrijden van infecties en het kan de hart-, hersen-, huid- en spijsverteringsgezondheid bevorderen. Meng fijngesneden koriander door de salade, door sausjes of dips of strooi het over een curry.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.