Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of een spiraalsnijder.
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd het ontbijtspek in dunne reepjes. Klop de eieren los in een kom met drie kwart van de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper.
Verhit olie in een bakpan en bak het spek samen met de ui en knoflook knapperig. Voeg het eimengsel toe en verwarm kort op een laag vuur. Blijf goed roeren en zorg dat het eimengsel nog een beetje vloeibaar is.
Verhit intussen olie in een andere bakpan en roerbak de courgettelinten op een hoog vuur maximaal 2-3 minuten totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft.
Serveer de courgetti met de Carbonara saus - of meng alles door elkaar - en strooi de overgebleven kaas erover.
TIPVoeg wat chilivlokken toe aan de Carbonara saus voor wat meer pit.
II
KETOGEEN Spaghetti Carbonara is één van de bekendste pasta's uit Italië. De saus maak je van Parmezaanse kaas, ei en spek. Wij voegen vaak nog room toe aan de saus, maar dit mag volgens de Italianen ècht niet. Wij maken het gerecht vandaag met courgetti. Buon appetito!
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.