Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Ketogeen
MelkEiVarken
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
75 g Spekblokjes
2 st CourgetteHerkomst: Peeters
75 g Geraspte oude kaas
200 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
1 st UiHerkomst: TVA Organics
2 st Ei
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit52 Punten
CO2eq1.065 g
Water27,4 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of een spiraalsnijder. Snijd het spek nog kleiner. Was de spinazie en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de courgettelinten en spinazie circa 2 minuten op een hoog vuur. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft. Zet opzij.
Verhit intussen olie in een andere bakpan en bak het spek samen met de ui en knoflook knapperig. Klop de eieren los in een kom met drie kwart van de geraspte kaas en breng op smaak zout en peper. Schenk het eimengsel in de pan bij de spekjes en verwarm op een laag vuur. Blijf goed roeren en zorg dat het eimengsel nog een beetje vloeibaar is.
Serveer de courgette met de carbonara saus - of meng alles door elkaar - en strooi de overgebleven kaas erover.
TIPVoeg wat chilivlokken toe aan de carbonara saus voor wat meer pit.
II
KETOGEEN Spaghetti Carbonara is één van de bekendste pasta's uit Italië. De saus maak je van kaas, ei en spek. Wij maken vandaag spaghetti van courgette. Zo krijg je weinig koolhydraten binnen en lekker veel groenten. Buon appetito!
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.