Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Ketogeen, Koolhydraatbewust
MelkGlutenSelderijVarkenTarweRundMaisLactose
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st CourgetteHerkomst: Peeters
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
150 g Verse roomkaas Herkomst: Weissenhorner
1 st PreiHerkomst: Peeters
200 g Gehakt H-O-H
Zelf toevoegen
3 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit71 Punten
CO2eq1.503 g
Water42,7 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.
Pel en snipper de ui. Snijd de prei in de lengte doormidden en spoel grondig onder de kraan. Laat goed uitlekken en snijd vervolgens in dunne ringetjes. Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf lange, dunne plakken (of gebruik een scherp mes). Het zachte middenstuk van de courgette snijd je in stukjes.
Verhit de olie in een bakpan en bak het gehakt, de ui, de courgette stukjes en prei op een hoog vuur. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.
We gaan nu de canneloni maken. Leg om en om een paar plakken courgette half over elkaar heen. Leg wat van het gehakt en groenten in de breedte op de plakken en rol voorzichtig op. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal.
Verwarm de roomkaas in een steelpannetje (verdun eventueel met een beetje melk of water) en schenk het over de rolletjes. Plaats nog 10 minuten in de hete oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIPHeb je nog wat kaas in huis? Dan is het ook lekker om de courgette canneloni te gratineren in de hete oven.
II
KETOGEEN Cannelloni, Italiaans voor 'grote pijpen', is een soort pasta die bestaat uit grote dikke buisjes gemaakt van durum tarwe. Deze canneloni worden met van alles en nog wat gevuld en geserveerd in een lekkere saus. In plaats van pasta te gebruiken, maken we vandaag canneloni van courgette. En voor de saus gebruiken we een heerlijke biologische roomkaas. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.