Keto Chipolata met kaassaus en spinazie ! Weinig koolhydraten
3,8
570 kcal
270 g groente
KETOGEEN Een chipolata is een klein gekruid worstje. Deze worstjes zijn pittiger gekruid dan braadworst en lekker snel klaar. Vandaag serveren we de worstjes met gestoofde groenten en een romige kaassaus. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Runderchipolata Herkomst: Future Food Group
- 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
- 300 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 2 el Bakolie of boter
- 150 ml Melk of bouillon
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in partjes. Verwarm olie of boter in een ruime bakpan en bak de chipolataworstjes samen met de ui bruin en gaar in circa 10 minuten.
- Veeg de champignons schoon, snijd in vieren en bak de champignons met de worstjes mee.
- Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de spinazie grondig in een zeef onder de kraan, snijd eventueel kleiner. Kook of stoom 2/3 van de spinazie in de pan en laat het kort slinken. Laat uitlekken in een zeef en schep de rauwe spinazie erdoor. Kruid met zout en peper.
- Verwarm intussen de melk (of bouillon) in een kleine pan en voeg de geraspte kaas toe. Verwarm de kaas al roerend tot een gladde kaassaus. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de spinazie met de chipolata worstjes en champignons en schenk de kaassaus erover.
TIP
De kaassaus is ook heel lekker met een snufje nootmuskaat of foelie.3,8
Meet hoe goed je eet
True price -14%
Groente + 114%
Vitaliteit + 16%
CO2 eq + 13%
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie570 kcal
Koolhydraten6 g
Suiker4 g
Vet45 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit31 g
Vezels5 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Koriander
Rund
Varken
Lactose
Melk


