Broccolisoep met basilicum-olie en spek

Broccolisoep met basilicum-olie en spek ! Weinig koolhydraten

| 518 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Koolhydraatbewust, Ketogeen
Lactose
Melk
Varken

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BroccoliHerkomst: lukassen
  • 75 g Spekblokjes
  • 10 g Verse bieslookHerkomst: Forc
  • 100 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st PreiHerkomst: Peeters

Zelf toevoegen

  • 500 ml Bouillon
  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente270 g
vita-scoreVitaliteit52 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq589 g
water-reduction-scoreWater11 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de broccoli en snijd in roosjes. Snijd de stronk in dobbelsteentjes. Pel en snipper de knoflook. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een soeppan en bak de prei en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de broccoli erbij en kook afgedekt 15-20 minuten.
  3. Maak intussen basilicum-olie door de basilicum met de olijfolie te pureren (met een vijzel of een staafmixer). Snijd het spek klein. Verhit een droge bakpan en bak het spek krokant.
  4. Haal de pan met soep van het vuur. Doe de room in een kommetje en schenk een beetje soep erbij. Schenk het roommengsel dan terug in de pan en pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg eventueel nog wat water of bouillon toe als je de soep te dik vindt. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de soep in kommen, druppel de basilicum-olie er over en garneer met het spek.
TIPDe soep is ook erg lekker met een beetje mosterd.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Broccoli en bloemkool zijn familie van elkaar. De roosjes van een broccoli lijken op borsteltjes. Zo werken ze ook in je mond, als je kauwt op een stukje rauwe broccoli poetst het alle slechte bacteriën weg. De broccoli is rijk aan vitamine B11, C en K. Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling in je lichaam. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie518 kcal
Koolhydraten11 g
Suiker8 g
Vet43 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit17 g
Vezels12 g
Zout0.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Melk
Varken