wallpaper

Keto Boerenomelet met kaas en kruidige room ! Weinig koolhydraten

| 633 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen
Mosterd

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 5 g Verse bieslookHerkomst: Forc
  • 75 g Geraspte kaas
  • 0.5 bakje TuinkersHerkomst: Discover fresh
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 70 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 6 st Eieren
  • 1 st KnoflookHerkomst: Proaco
  • 1 el Boter

Zelf toevoegen

  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper
  • 1 el Mosterd

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit69 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.144 g
water-reduction-scoreWater28,2 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes.
  2. Verwarm boter in een bakpan en fruit de knoflook 2 minuten. Bak de ui, wortel en prei afgedekt in 10-15 minuten beetgaar. Schud de pan regelmatig.
  3. Snijd intussen de bieslook klein. Kluts het ei met de bieslook, kaas, mosterd, peper en zout en schenk het in de pan bij de groenten. Bewaar wat kaas voor garnering.
  4. Bak de omelet afgedekt in 10 minuten gaar op een laag vuur.
  5. Roer de crème fraîche los met olijfolie extra vierge, een deel van de tuinkers, zout en peper. Strooi de overgebleven kaas en tuinkers over de omelet en top af de kruidige room.
TIPTop eventueel af met nog wat extra tuinkers.

II

De smaak van tuinkers is pittig aromatisch! Het is een beetje vergelijkbaar met mosterd. De verse groente en kruiden zoals bieslook en tuinkers geven deze omelet extra smaak. Dit gerecht is heerlijk voor elk moment van de dag!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie633 kcal
Koolhydraten16 g
Suiker12 g
Vet48 g
Verzadigd vet22 g
Eiwit31 g
Vezels8 g
Zout1.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mosterd