Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes.
Verwarm boter in een bakpan en fruit de knoflook 2 minuten. Bak de ui, wortel en prei afgedekt in 10-15 minuten beetgaar. Schud de pan regelmatig.
Snijd intussen de bieslook klein. Kluts het ei met de bieslook, kaas, mosterd, peper en zout en schenk het in de pan bij de groenten. Bewaar wat kaas voor garnering.
Bak de omelet afgedekt in 10 minuten gaar op een laag vuur.
Roer de crème fraîche los met olijfolie extra vierge, een deel van de tuinkers, zout en peper. Strooi de overgebleven kaas en tuinkers over de omelet en top af de kruidige room.
TIPTop eventueel af met nog wat extra tuinkers.
II
De smaak van tuinkers is pittig aromatisch! Het is een beetje vergelijkbaar met mosterd. De verse groente en kruiden zoals bieslook en tuinkers geven deze omelet extra smaak. Dit gerecht is heerlijk voor elk moment van de dag!