Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Ketogeen, Koolhydraatbewust
NotenLactoseMelk
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st BroccoliHerkomst: Organicox
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
400 g BoerenkoolHerkomst: Solid
1 st Brie puntjeHerkomst: oma
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente350 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq650 g
Water22,4 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de broccoli en snijd in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd klein. Kook de broccoli en boerenkool op een middelhoog vuur in 5-8 minuten gaar.
Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan en bak de ui 5 minuten. Hak de walnoten grof. Snijd de brie in stukken.
Giet daarna het water goed af en laat de pan nog even goed droogkoken op een laag vuur zodat het vocht zoveel mogelijk verdwijnt. Stamp de broccoli en boerenkool tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de boerenkool-broccoli stamppot met de brie en gebakken ui. Strooi de walnoten erover.
TIPDe stamppot is ook erg lekker met mosterd voor meer pit.
II
KETOGEEN Boerenkool is een typisch oer-Hollandse en Belgische wintergroente, die vanaf het najaar tot ongeveer eind februari verkrijgbaar is. Boerenkool is buitengewoon rijk aan voedingsstoffen en heel goed voor je gezondheid. In het Frans wordt boerenkool heel toepasselijk ‘chou frisée’ genoemd (= kool met krulletjes).
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.