Keto Boerenkool-bloemkool stamppot met brie ! Weinig koolhydraten
3,8
710 kcal
350 g groente
KETOGEEN Boerenkool is een typisch oer-Hollandse en Belgische wintergroente, die vanaf het najaar tot ongeveer eind februari verkrijgbaar is. Boerenkool is buitengewoon rijk aan voedingsstoffen en heel goed voor je gezondheid. In het Frans wordt boerenkool heel toepasselijk ‘chou frisée’ genoemd (= kool met krulletjes). Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Bloemkool Herkomst: BakkerBio
- 200 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Brie puntje Herkomst: Öma
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 2 tl Tijm Herkomst: het blauwe huis
- 2 el Olie
- 2 tl Mosterd
- 15 g Boter
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de bloemkool en snijd in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Was de boerenkool, verwijder eventueel de harde nerven en snijd klein. Kook de bloemkool op een middelhoog vuur in circa 15 minuten gaar. Voeg halverwege de kooktijd de boerenkool toe en kook afgedekt.
- Hak de walnoten grof. Verhit een droge bakpan en rooster de walnoten in 5 minuten bruin. Schep daarna uit de pan.
- Pel en snipper de ui. Verhit olie in de bakpan van de walnoten en bak de ui 5 minuten. Snijd de brie in stukken.
- Giet het water af van de bloemkool en boerenkool en laat de pan nog even goed droogkoken op een laag vuur zodat het vocht zoveel mogelijk verdwijnt. Stamp de bloemkool en boerenkool met een klontje boter (en/of melk) tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met mosterd, tijm, zout en peper.
- Serveer de boerenkool-bloemkool stamppot met de brie en gebakken ui. Garneer met de walnoten.
TIP
Het is ook erg lekker om de uien te bakken met een beetje balsamico-stroop. Ook de brie kun je kort bakken op een hoog vuur.3,8
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 178%
Vitaliteit + 40%
CO2 eq -56%
Water -67%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie710 kcal
Koolhydraten18 g
Suiker11 g
Vet55 g
Verzadigd vet23 g
Eiwit30 g
Vezels12 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Noten
Lactose
Melk


