Keto bloemkoolpizza met koningsoesterzwam ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
570 kcal
320 g groente

KETOGEEN Een pizzabodem van bloemkool? Met de bloemkoolrijstkorrels is dat een fluitje van een cent en de oven doet het meeste werk. Wij beleggen de pizza vandaag met prachtige koningsoesterzwammen. Deze grote paddenstoelen hebben een dikke steel en blijven ook bij het bakken lekker stevig. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
- Meng de bloemkoolrijst in een kom met de eieren en kaas en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Spreid het plakkerig deeg uit over de bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven.
- Hak de hazelnoten klein en rooster in een droge bakpan lichtbruin. Schep uit de pan en leg opzij.
- Snijd de koningsoesterzwammen in dunne plakken. Verhit olie in de bakpan van de hazelnoten en bak de plakken aan beide kanten bruin. Voeg een klontje boter toe en breng op smaak met zout en peper.
- Haal de bloemkoolpizzabodem uit de oven en beleg met de koningsoesterzwam en rucola. Strooi de geroosterde hazelnoten er over.
TIP
Varieer vooral met lekkere toppings. De mogelijkheden voor het beleggen van deze pizzabodem zijn oneindig!Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g BloemkoolrijstHerkomst: proef 600 g
- 2 st EierenHerkomst: 't paradijs
- 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
- 200 g KoningsoesterzwamHerkomst: Paddenstoelenrijk
- 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
- 50 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
- 1 tl Paprikapoeder
- 2 el Olijfolie
- 1 el Boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -30%
Groente + 154%
Vitaliteit + 44%
CO2 eq -50%
Water -11%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Specials, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie570 kcal
Koolhydraten8 g
Suiker6 g
Vet47 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit24 g
Vezels11 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Melk
Ei
Noten