Keto bloemkoolgratin met tomaat en pijnboompitten

Keto bloemkoolgratin met tomaat en pijnboompitten ! Weinig koolhydraten

| 574 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,4
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
  • 1 st BloemkoolHerkomst: Loverendale Dem
  • 2 st TomaatHerkomst: Lukassen
  • 125 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 75 g Geraspte kaas

Zelf toevoegen

  • 0.5 el Nootmuskaat
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente320 g
vita-scoreVitaliteit83 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq842 g
water-reduction-scoreWater20,1 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de bloemkool, verwijder de bladeren en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in dobbelsteentjes. Was de tomaat en snijd klein. Leg de ui, bloemkool en tomaat in de ovenschaal.
  3. Klop de crème fraîche los met olijfolie en de helft van de kaas. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Schenk de roomsaus over de groenten. Strooi de rest van de kaas erover en schud de schaal heen en weer zodat de saus zich goed verspreidt.
  4. Plaats de ovenschotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bloemkool beetgaar is en de saus een lichtbruine kleur krijgt. Strooi halverwege de pijnboompitjes over het gerecht. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIPJe kunt de bloemkool ook eerst kort stomen of koken voordat je 'm in de oven plaatst. Dan is de bloemkool zachter. Snijd het bloemkoolblad in dunne reepjes, roerbak kort en verwerk het in de gratin.

II

KETOGEEN Bloemkool is van oudsher een zeer geliefde groente. Het is een licht verteerbare koolsoort en heeft een milde en toegankelijke smaak. Bloemkool heeft een witte, groene en paarse variant. De witte bloemkool blijft mooi wit doordat deze tijdens de groei afgedekt is met blad. Wist je dat je het blad van een biologische bloemkool ook uitstekend kunt eten? Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie574 kcal
Koolhydraten19 g
Suiker14 g
Vet45 g
Verzadigd vet22 g
Eiwit19 g
Vezels8 g
Zout0.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Melk