Breng water aan de kook voor de bloemkool. Was de bloemkool, snijd in roosjes en snijd de stronk in dobbelsteentjes. Kook in 10-15 minuten beetgaar (controleer dit door erin te prikken). Giet daarna het water af en laat even uitdampen (vang daarbij een beetje kookvocht op).
Schil intussen de wortel en schaaf of snijd lange linten ervan met een dunschiller, kaasschaaf of spiraalsnijder.
Verwarm de slagroom in een steelpan op een laag vuur. Voeg de geitensmeerkaas, mosterd, citroensap en een scheutje kookvocht toe zodat je een mooie, gladde saus krijgt. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de bosui en snijd in dunne ringen. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui en wortellinten enkele minuten. Pers de knoflook erboven uit.
Leg de bloemkool op een schaal en schenk de geitenkaassaus erover. Garneer met de hazelnoten en bosui. Drapeer de wortellinten met ui ernaast.
TIPHet is ook erg lekker om de bloemkool met de geitenkaas-saus kort te grillen in de oven, zodat de geitenkaas goudbruin kleurt.
II
De geitensmeerkaas van 3 Little Goats is afkomstig van geiten van 'De Lingehof'. Een multifunctioneel agrarisch bedrijf in de omgeving van het Noord-Hollandse Geldermalsen. Al jaren maken ze er uitsluitend biologische geitenkaas. Onze biologische geitensmeerkaas is gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk en herkenbaar door zijn frisse smaak en romige, smeuïge structuur. Heerlijk!