Keto bloemkool-kaas pizza ! Weinig koolhydraten
3,4
604 kcal
340 g groente
![Keto bloemkool-kaas pizza](https://static.ekomenu.nl/assets/static/public/1/recipe/R22-Keto-bloemkool-pizza-LOGO.jpg)
KETOGEEN Wist je dat je ook een pizzabodem van bloemkool kunt maken? Bloemkoolpizza is een low carb alternatief op de gewone pizzabodem. Voor dit recept gebruiken we gemalen bloemkool voor de pizzabodem. De bereidingstijd is wat langer dan normaal, maar zo krijg je tijdens het eten van je pizza extra groenten binnen! Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd (of maal) de bloemkool heel klein. Verhit een grote pan met een klein laagje water, doe de bloemkoolrijst in een zeef en stoom circa 5 minuten boven het kokende water. Doe de bloemkoolrijst daarna in een schone theedoek en dep droog. Meng de bloemkoolrasp in een kom met de eieren, Italiaanse kruiden en de helft van de kaas.
- Spreid het plakkerige bloemkoolmengsel uit over de bakplaat en smeer goed uit met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat de bloemkoolbodem dun is, zodat deze goed kan garen in de oven. Bak de bodem 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Was de tomaat en snijd de helft klein en de andere helft in dunne plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de tomatenpuree 2 minuten op een middelhoog vuur. Doe de kleingesneden tomaat erbij en bak mee. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
- Bestrijk de voorgebakken bloemkoolbodem met de tomatensaus. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Beleg de bloemkoolbodem verder met de ui, tomatenplakjes en overgebleven kaas. Bak de bloemkoolpizza nog 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIP
De bloemkoolbodem is ook erg lekker met knoflook of verse groene kruiden.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st BloemkoolHerkomst: Nieuweboer
- 2 st EiHerkomst: 't paradijs
- 100 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
- 2 st TomaatHerkomst: Lukassen
- 3 el Olijfolie extra vierge
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -9%
Groente+ 170%
Vitaliteit+ 27%
CO2eq -53%
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie604 kcal
Koolhydraten21 g
Suiker13 g
Vet44 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit27 g
Vezels11 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Paprika
Melk
Ei
Vergelijkbare recepten
566 kcal
250 g groente
Ketogeen, Afvallen, Koolhydraatbewust
530 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust, Ketogeen
525 kcal
275 g groente
Ketogeen, Koolhydraatbewust
626 kcal
270 g groente
Ketogeen, Koolhydraatbewust