Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de bavette even rusten op kamertemperatuur.
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil of was de wortel en snijd in plakjes. Schil de koolrabi en snijd in blokjes.
Spreid de groenten uit over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Ris de blaadjes rozemarijn van de takjes, snijd klein en verdeel over de groenten. Rooster de groenten 20-25 minuten in de oven.
Verwarm boter in een kleine bakpan. Kruid de bavette met zout en peper en bak aan beide kanten bruin. Per kant maximaal 2 minuten. Leg het vlees daarna de laatste 5 minuten bij de groenten in de oven. Breng de jus in de pan op smaak met mosterd en een scheutje water.
Serveer de bavette met de jus en de geroosterde groenten.
TIPZorg dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bakken.
II
KETOGEEN Vandaag een heerlijk gerecht met bavette en geroosterde groenten. Onder andere met koolrabi. Koolrabi is een ovale knol die boven de grond groeit. Je kunt koolrabi zowel rauw als gekookt eten. Rauw doet de smaak denken aan radijsjes, maar dan iets zoeter. Gekookt lijkt de smaak meer op pittige bloemkool.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.