Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Ketogeen
MelkLactosePaprika
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
5 g Verse basilicumHerkomst: Forc
100 ml SlagroomHerkomst: Weerribben
1 st AubergineHerkomst: Solid
75 g Geraspte kaas
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
400 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
1 st Gele paprikaHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit76 Punten
CO2eq2.875 g
Water68,9 l
Voorbereiding (50 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de aubergine en snijd in de lengte doormidden, laat daarbij het kroontje zitten. Leg de auberginehelften met de snijkant naar beneden op een plank en snijd met een scherp mes 4-6 snedes net onder het kroontje naar de onderkant.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pel de knoflook.
Doe de tomatenblokjes in een ovenschaal, pers de helft van de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Roer door elkaar en leg de auberginehelften op de tomatensaus. Spreid de auberginehelften uit tot een waaier, druppel olie erover en verdeel de paprika en blaadjes basilicum tussen de aubergineplakken. De overgebleven groente leg je in de saus ernaast.
Verwarm intussen de slagroom in een kleine pan op een laag vuur. Pers de rest van de knoflook erboven uit. Voeg al roerend de geraspte kaas erdoor tot de kaas gesmolten is en de saus dikker wordt. Schenk de kaas-roomsaus over de aubergine en plaats de schaal boven in de voorverwarmde oven.
Bak de auberginewaaiers in 35-40 minuten gaar. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIPDe saus is ook lekker met Italiaanse kruiden zoals tijm of oregano.
II
KETOGEEN Een heerlijk koolhydraatarm feestje op je bord, deze auberginewaaier. Het ziet er mooi uit en het is helemaal niet moeilijk om te maken. Het gerecht moet wel een tijd in de oven garen, maar dan heb jij tijd om even iets anders te doen! We maken de auberginewaaier met paprika en serveren er een romige kaassaus bij.Tip: Haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.