Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Ketogeen
MelkLactoseNotenEi
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
75 g Geraspte kaas
2 st Ei
100 g SpinazieHerkomst: Oegema
2 st TomaatHerkomst: Solid
2 st UiHerkomst: TVA Organics
60 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
100 g Amandelmeel
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Italiaanse kruiden
1 el Olijfolie extra vierge
Meet hoe goed je eet
Groente200 g
Vitaliteit83 Punten
CO2eq1.057 g
Water113,8 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eieren met de crème fraîche, het amandelmeel, de helft van de geraspte kaas, Italiaanse kruiden en een snuf zout los in een ruime kom en roer tot een plakkerig deeg. Verdeel het deeg dun over de bakplaat en bak de amandel-pizzabodem in 10-15 minuten goudbruin.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de tomaat en snijd de helft in plakjes. Spoel de spinazie onder de kraan en laat heel goed uitlekken.
Haal de pizzabodem uit de oven. Beleg met een deel van de tomaat, spinazie en ui en bestrooi met de overgebleven kaas. Bak de pizza nog eens 10 minuten in de hete oven.
Snijd de overgebleven tomaat, spinazie en ui heel klein en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper. Serveer de amandelpizza met de tomatensalade erop of ernaast.
TIPDe tomaten-spinaziesalade is ook erg lekker met een scheutje balsamicoazijn.
II
KETOGEEN Ben je dol op pizza, maar kun je die niet eten omdat er veel teveel koolhydraten in zitten? Een ketogene pizza gemaakt met amandelmeel is dan een goed idee. Het is niet alleen lekker, maar heeft ook grote gezondheidsvoordelen; het is koolhydraatarm, bevat veel vet en is eiwitrijk.
Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.