Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Ketogeen, Koolhydraatbewust
NotenEiMelkLactosePaprika
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
100 g Amandelmeel
1 st Groene paprikaHerkomst: Solid
75 g Geraspte kaas
65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
1 st UiHerkomst: TVA Organics
2 st Ei
150 g SpinazieHerkomst: Oegema
Zelf toevoegen
1 el Mosterd
1 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente200 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq1.801 g
Water229,2 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eieren met de crème fraîche, het amandelmeel en een snuf zout los in een ruime kom en roer tot een plakkerig deeg. Verdeel het deeg dun over de bakplaat en bak de amandel-pizzabodem in 10-15 minuten goudbruin.
Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Was de spinazie, laat heel goed uitlekken en snijd kleiner. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Hussel met een beetje olie.
Haal de pizzabodem uit de oven. Bestrooi met de geraspte kaas en beleg met de helft van groenten. Bak de amandelpizza nog eens 10 minuten in de warme oven.
Maak van de overgebleven groenten een salade en serveer met een dressing van mosterd, olijfolie extra vierge, zout en peper. Serveer de amandelpizza met de salade ernaast.
TIPJe kunt de groenten ook roerbakken en de amandelpizza ermee beleggen. Het is ook erg lekker om Italiaanse kruiden door het deeg te mengen.
II
KETOGEEN Hou je van pizza maar wil je zo min mogelijk koolhydraten eten? Dan is deze amandelpizza wat voor jou! We maken het beslag van amandelmeel en beleggen de pizza met spinazie en groene paprika. Groene paprika's worden uiteindelijk rood als je ze door laat groeien en zijn dus eigenlijk nog niet rijp. Daarom bevatten groene paprika's ook de minste hoeveelheid suiker.
Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.