Venkel-bloedsinaasappelsalade met gerookte zalm roomkaasdip, wasabi en macadamia

369 kcal
100 g groente

Een echt kerstvoorgerecht met verschillende smaken en texturen die bij elkaar komen op één bord. Een romige swirl van roomkaas, samen met een knapperige salade met (geroosterde) venkel, bloedsinaasappel en rucola-wasabi. Erop de geweldigste gerookte zalm die we konden vinden en knapperige macadamia nootjes. Niet alles opsnoepen voordat je het gerecht serveert!

Venkel-bloedsinaasappelsalade met gerookte zalm

Biologische ingrediënten

2 pers.
4 pers.
6 pers.
8 pers.
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 2 st Bloedsinaasappel
  • 100 g Verse roomkaas Herkomst: Weissenhorner
  • 60 g Macadamianoten Herkomst: Notenshop
  • 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
  • st Romaanse sla Herkomst: Ekologisch
  • 1 st Wasabiblaadjes Herkomst: Herbio
  • 200 g Gerookte zalmplakjes Herkomst: Fish & More
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed de bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Snijd de venkel in dunne plakken eventueel met een mandoline. Verspreid de venkel over de bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet ongeveer 8-10 minuten in de oven om zo de venkel licht te roosteren.
  2. Snijd de boven- en onderkant van de bloedsinaasappel. Verwijder de schil door van boven naar beneden langs het vruchtvlees te snijden. Snijd (boven een bakje) de partjes uit de bloedsinaasappel, zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt. Vang het vocht op samen met de partjes. Let op: Een deel van de sinaasappel is nodig voor het nagerecht.
  3. Klop de roomkaas met een beetje bloedsinaasappelsap, peper en zout flink op zodat hij lekker luchtig wordt.
  4. Snijd de sla in reepjes. Hak de macadamianoten in grove stukken. Pluk de wasabi blaadjes van de stelen. Meng de geroosterde venkel met de wasabi blaadjes (naar smaak), sla en partjes bloedsinaasappel.
  5. Lepel een mooie streep roomkaasdip op de borden. Leg de salade ernaast samen met de gerookte zalm (eventueel in reepjes). Werk af met de gehakte macadamianoten.
TIP
De wasabiblaadjes kunnen pittig zijn. Maak de salade en doseer naar smaak en jouw tafelgenoten.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente -21%
vita-score
Vitaliteit + 63%
co2-reduction-score
CO2 eq -66%
water-reduction-score
Water -63%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd

Voedingswaarden

Per portie
Energie369 kcal
Koolhydraten8 g
Suiker6 g
Vet30 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit15 g
Vezels4 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Melk
Noten
Vis
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten