KERST- Pompoencarpaccio met shiso karnemelk hangop, pistache en vijgenchutney
Nog geen reviews
314 kcal
250 g groente
Neem even de tijd om dit gerechtje te maken. Een heerlijke vegetarische carpaccio, met een feest aan smaken op één bord! De licht-aardse pompoen in combinatie met de zure hangop, zoetige vijgenchutney en frisse shiso. Erbij krokante pistachenoten. LET OP: dit is een voorgerecht voor de feestdagen en niet een complete maaltijd.
Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 250 ml Karnemelk Herkomst: Weerribben Zuivel
- 1 st Grote butternutpompoen Herkomst: De waog
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 30 g Vruchtenspread vijgen Herkomst: Mont blanc
- 30 g Pistachenoten Herkomst: Your Organic Nature
- 0.5 st Rode shiso Herkomst: Herbio
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 1 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (60 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Zet een fijne zeef op een kom en leg daarin een schone (!) keukendoek. Giet de karnemelk erop en dek af met plasticfolie. Zet minimaal 2 uur in de koelkast. Wat je overhoudt is romige hangop.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de pompoen met een dunschiller en pak de pompoen in zijn geheel in aluminiumfolie. Leg de pompoen (in een ovenschaal) 45 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 ºC. Snijd de pompoen in dunne plakjes met een mandoline of scherp mes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olijfolie met de uitgeperste knoflook, paprikapoeder, limoenrasp en -sap. Smeer deze op de pompoenplakjes. Zet deze in de oven als je het gerecht bijna wilt gaan serveren en bak 5-8 minuten in de oven.
- Leg de plakjes op de borden als een carpaccio. Schep hierop een lepel hangop en een lepel vijgenchutney. Werk af met gehakte pistachenoten en shiso.
TIP
Maak een simpel pompoensoepje van de overgebleven pompoen. Door deze te koken, te pureren met een beetje kokosmelk, komijn, paprikapoeder heb je heel snel een heerlijke Indiase soep. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente + 98%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie314 kcal
Koolhydraten13 g
Suiker11 g
Vet26 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit6 g
Vezels2 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Lactose
Noten


