Crème van roomkaas met venkel-bloedsinaasappelsalade wasabi, macadamia en Parmezaan

Nog geen reviews
392 kcal
100 g groente
Crème van roomkaas met venkel-bloedsinaasappelsalade

Een echt Kerst voorgerecht met verschillende smaken en texturen die bij elkaar komen op één bord. Een romige swirl van roomkaas, samen met een knapperige salade met (geroosterde) venkel met bloedsinaasappel en rucola-wasabi. Erop krijg je een waar crunchy umami-feest: knapperige kaaskoekjes van Parmezaan, olijvencrunch en macadamianoten. Niet alles opsnoepen voordat je het gerecht serveert!

Bereiding (180 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven tot 120 ºC. Hak de olijven in stukjes. Verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 2 uur in de oven. Verhoog de temperatuur van de oven tot 180 ºC en bak nog ongeveer 15-20 minuten totdat ze helemaal krokant zijn. Let wel goed op, ovens zijn verschillend, dus controleer tussentijds.
  2. Verkruimel de kaas en bewaar de helft voor het hoofdgerecht. Maak kleine platte hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 10 minuten in de hete oven (op 180 ºC). Haal uit de oven en laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven naar 220 ºC. Snijd de venkel in dunne plakken eventueel met een mandoline en verspreid over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en rooster 8-10 minuten in de oven.
  4. Snijd de boven- en onderkant van de bloedsinaasappel. Verwijder de schil door van boven naar beneden langs het vruchtvlees te snijden. Snijd (boven een bakje) de partjes uit de bloedsinaasappel, zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt. Vang het vocht op samen met de partjes. Let op: een deel van de sinaasappel is nodig voor het nagerecht.
  5. Klop de roomkaas met een beetje bloedsinaasappelsap, peper en zout flink op zodat hij lekker luchtig wordt.
  6. Snijd de sla in reepjes. Hak de macadamianoten in grove stukken. Pluk de wasabi blaadjes van de stelen. Meng de geroosterde venkel met de wasabi blaadjes (naar smaak), sla en partjes bloedsinaasappel.
  7. Lepel een mooie streep roomkaasdip op de borden. Leg de salade ernaast en verdeel de olijvencrunch, kaaskoekjes en de gehakte macadamianoten erover.
TIP
Wil je tijd besparen? Dan kun je de olijven ook klein snijden en over de salade verdelen in plaats van ze krokant roosteren in de oven.

Biologische ingrediënten

2 pers.
4 pers.
6 pers.
8 pers.
  • 60 g Zwarte olijvenHerkomst: Marqt
  • 80 g Parmigiano ReggianoHerkomst: st Anna
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 2 st Bloedsinaasappel
  • 150 g Verse roomkaasHerkomst: Weissenhorner
  • 0.5 st WasabiblaadjesHerkomst: Herbio
  • 60 g MacadamianotenHerkomst: Notenshop
  • 1 st Little gemHerkomst: G's
  • st Romaanse slaHerkomst: G's
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente -21%
vita-score
Vitaliteit+ 63%
co2-reduction-score
CO2eq -70%
water-reduction-score
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd

Voedingswaarden

Per portie
Energie392 kcal
Koolhydraten9 g
Suiker7 g
Vet34 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit10 g
Vezels6 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Melk
Noten
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten