Vega Bourguignon van oesterzwammen en gele wortel met krielaardappeltjes

Nog geen reviews
565 kcal
300 g groente
Vega Bourguignon van oesterzwammen en gele wortel
arrow down

Een stoofschotel is ideaal om te serveren tijdens het kerstdiner. Je kunt het lekker een dag van tevoren klaar maken en eigenlijk valt het bij iedereen in de smaak. Hoe langer het gerecht stooft, des te lekkerder het wordt. Onze biologische oesterzwammen en champignons worden geleverd door Het Paddestoelenrijk in Rossum.

Bereiding (60 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de sjalot en snijd in parten. Pel en snipper de knoflook. Was of schil de wortel en snijd klein. Was de bleekselderij en snijd klein (gebruik circa 50 gram per persoon). Snijd de dragon fijn.
  2. Verhit olie in een braadpan en bak de sjalot, knoflook, wortel en bleekselderij 5-6 minuten op een hoog vuur. Bak dan de tomatenpuree en bloem 3 minuten mee en blus af met het water (of bouillon) en rode wijn. Breng al roerend aan de kook en temper daarna het vuur. Doe de mosterd, de Luikse stroop en de helft van de dragon erbij en laat afgedekt een half uur zachtjes stoven.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen.
  4. Scheur of snijd de oesterzwammen in grove stukken. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Verwarm olie (of boter) in een bakpan en bak de paddestoelen bruin. Kruid met zout en peper en voeg met het vocht de laatste 10 minuten toe aan de Bourguignon. Kook vanaf nu zonder deksel zodat de saus een beetje kan indikken.
  5. Serveer de aardappeltjes met een schep Bourguignon van oesterzwammen en werk af met dragon.
TIP
Heb je laurierblad in huis? Laat dit lekker mee stoven in de pan.

Biologische ingrediënten

2 pers.
4 pers.
6 pers.
8 pers.
  • 5 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 2 st Paarse knoflookteenHerkomst: Proaco
  • 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 400 g Gele regenboogpeenHerkomst: Bioromeo
  • 1 st BleekselderijHerkomst: Organicox
  • 250 ml Rode wijnHerkomst: Dame de Cleve
  • 2 st Luikse stroopHerkomst: Chez popol
  • 10 g Verse dragonHerkomst: Forc
  • 900 g KrielaardappelsHerkomst: Leo de Kock
  • 250 g KastanjechampignonsHerkomst: Heereco
  • 400 g OesterzwammenHerkomst: Paddenstoelenrijk
Zelf toevoegen
  • 250 ml Water
  • 3 el Olie of boter
  • 2 el Bloem
  • 1 tl Mosterd

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price 0%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq+ 9%
water-reduction-score
Water -45%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGlutenvrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie565 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker20 g
Vet12 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit15 g
Vezels18 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aziatische dashi soep met pinda-rijst
670 kcal
310 g groente
Variatie,   Glutenvrij,   9 maanden,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Gezin,   Vegan
Gekleurde stamppot
713 kcal
280 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   9 maanden,   Variatie
Bulgur met gegrilde groenten
776 kcal
300 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Variatie,   Vegan
Japanse okonomiyaki met witte kool
743 kcal
280 g groente
Eiwitrijk,   Variatie,   Gezin,   Seizoen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Lactosevrij
Special +€ 2,20 p.p.
Biefstuk met wintergroenten
747 kcal
350 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Specials,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Variatie