Fluweelzachte bloemkoolvelouté met miso en crème fraîche
Nog geen reviews
142 kcal
125 g groente

Deze soep is als een echte engel. Heerlijke zacht, romig en met een subtiele hemelse smaak van de miso. Zet hem op je verlanglijst, want deze ga je nog vaker eten! PS: Dit is een tussengerecht, dus de hoeveelheden zijn voor een kleinere portie.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in ringen en de knoflook in stukjes. Pluk de helft van de tijmblaadjes van de steeltjes (de andere helft gebruik je bij het hoofdgerecht) van de steeltjes. Verwarm de olie in een kookpan en bak de ui samen met de knoflook en de helft van de geplukte tijm 6-8 minuten rustig op een middelhoog vuur.
- Snijd de grotere bloemkoolroosjes nog wat kleiner. Schep de helft van de ui uit de pan en voeg de bloemkoolroosjes toe. Bak deze een paar minuten en schenk het water erbij. Kook de bloemkool afgedekt in ongeveer 10 minuten gaar. Zet het vuur uit, voeg de miso toe en pureer met een staafmixer tot een zachte soep. Laat nu niet meer koken. Proef en breng eventueel verder op smaak met versgemalen peper.
- Verdun een beetje van de crème fraîche (de rest gebruik je bij het nagerecht) met een beetje citroensap en water. Schep de soep in de borden en maak er een mooie 'swirl' op met de room. Garneer met de ui en verse tijm (en eventueel een paar kleine geroosterde romanesco torentjes van het hoofdgerecht).
TIP
Let goed op met de miso: proef eerst een klein beetje en voeg later meer toe naar smaak. Gebruik ook een paar kleine gebakken of gekookte bloemkoolroosjes om de soep mee te versieren.Biologische ingrediënten
2 pers.
4 pers.
6 pers.
8 pers.
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 3 st Paarse knoflookteen
- 1 st Verse tijmHerkomst: Herbio
- 300 g BloemkoolroosjesHerkomst: Snijderij
- 25 g Shiro misoHerkomst: Terrasana
- 600 ml Water
- 2 el Olijfolie
- 1 el Citroensap
- 40 ml Crème fraîche
- snufje Versgemalen peper
Meet hoe goed je eet
True price -19%
Groente -1%
Vitaliteit+ 31%
CO2eq -89%
Water -85%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Voedingswaarden
Per portieEnergie142 kcal
Koolhydraten6 g
Suiker4 g
Vet11 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit3 g
Vezels3 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Sojabonen