Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de pompoen, snijd in parten, haal de pitten en draden eruit en snijd de pompoen met een scherp mes in dunne plakken. Verdeel de plakken pompoen over de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak de pompoen in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de koriander fijn. Doe het gehakt in een grote kom. Voeg de ui, de helft van de knoflook en de helft van de verse koriander toe. Breng op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden). Kneed dit goed door elkaar. Neem ongeveer 50 g gehakt per stokje voor de kebab en kneed dit om het stokje heen. Heb je geen stokjes? Dan kun je ook kleine gehaktballetjes draaien.
Verwarm olie in een grillpan of bakpan. Gril of bak de kebab in circa 8 minuten rondom lichtbruin en gaar.
Schep de yoghurt in een kom en meng met de rest van de knoflook en koriander. Breng op smaak met de tzatziki kruiden.
Serveer de kebab spiesjes met de geroosterde pompoen en tzatziki saus. Strooi de zadenmix over de pompoen.
TIPHet gehakt is ook erg lekker met rode peper of chilivlokken.
II
De naam kebab betekent ‘gebakken vlees’ in het Perzisch. Kebab wordt gemaakt van gebraden en gekruid kalfsvlees of kip. Het wordt vaak geserveerd met een Turks broodje. In deze kebab zijn meer lokale producten verwerkt, zoals het rundergehakt waarmee de kebab wordt gemaakt. We serveren de kebab met een heerlijk tzatziki sausje en geroosterde pompoen.