Kebab spiesjes met groenten en een tzatziki sausje

518 kcal
0 g groente

De naam kebab betekent ‘gebakken vlees’ in het Perzisch. Kebab wordt gemaakt van gebraden en gekruid kalfsvlees of kip. Het wordt vaak geserveerd met een Turks broodje. In deze kebab zijn meer lokale producten verwerkt, zoals het rundergehakt waarmee de kebab wordt gemaakt. We serveren de kebab met een heerlijk tzatziki sausje naast een lekkere groentemix.

Kebab spiesjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 200 g Sperziebonen Herkomst: Van de Spek
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 200 g Rundergehakt Herkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
  • 5 g Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 1 st Komkommer
  • 75 ml Yoghurt Herkomst: Sobbeke
  • 2 tl Tzatziki kruiden Herkomst: het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 2 g Paneermeel
  • 1 st Ei
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een grote pan met water aan de kook voor de wortels en sperziebonen. Was en schil de wortels en snijd deze in blokjes. Dop en was de sperziebonen en breek doormidden. Kook de wortels en sperziebonen in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Doe het gehakt in een grote kom. Voeg de ui, het paneermeel, ei, de helft van de knoflook en de helft van de verse koriander toe. Breng op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden). Kneed dit goed door elkaar. Neem ongeveer 50 g gehakt per stokje voor de kebab en kneed dit om het stokje heen. Heb je geen stokjes? Dan kun je ook kleine gehaktballetjes draaien.
  3. Verwarm bakolie in een grillpan of koekenpan. Gril of bak de kebab in circa 8 minuten rondom lichtbruin en gaar.
  4. Was de komkommer, verwijder de zaadjes en rasp het vruchtvlees fijn. Laat het vocht uitlekken in een zeef en doe de komkommerrasp in een kom. Schep de yoghurt erdoor en de rest van de knoflook en koriander. Breng op smaak met de tzatziki kruiden.
  5. Serveer de kebab spiesjes met de groenten en tzatziki saus. Garneer eventueel met een paar takjes verse koriander.
TIP
Het gehakt is ook erg lekker met rode peper of chilivlokken.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 2%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 29%
co2-reduction-score
CO2 eq + 115%
water-reduction-score
Water + 47%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKetogeenKoolhydraatbewustGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie518 kcal
Koolhydraten27 g
Suiker13 g
Vet30 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit29 g
Vezels9 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Ei
Lactose
Peulvruchten
Koriander
Rund
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten